Teamleader wint Deloitte Fast 50 en is snelst groeiende technologiebedrijf in België

Teamleader heeft zonet Deloitte’s Technology Fast 50 gewonnen. De award gaat naar het snelst groeiende techbedrijf in België, gebaseerd op procentuele omzetgroei over de laatste vier jaar. Teamleader realiseerde een omzetgroei van 2097% en behaalt de eerste plaats in zowel de algemene competitie als de softwarecategorie. De Belgische scale-up is ook genomineerd voor de Europese Technology Fast 500 awards begin december in Parijs.

Teamleader is een Gentse scale-up die een SaaS cloud applicatie ontwikkelt voor CRM en sales, project management, tijdregistratie en invoicing. Deze softwareoplossing laat kmo’s groeien door “slimmer te werken”. In vijf jaar tijd slaagde Teamleader erin om te groeien tot 170 werknemers en is momenteel actief in 6 Europese landen.

Het nieuws werd deze avond bekend gemaakt tijdens het Fast 50 Business Forum, een netwerkevent voor de Belgische disruptor community. 87 seconds en Showpad eindigden op de tweede en derde plaats, met een respectievelijke groei van 1331% en 989%.

Nikolaas Tahon, Managing Partner Deloitte Private, is onder de indruk van de winnaar: “In de afgelopen vier jaar heeft Teamleader een fenomenale groei van 2097% gerealiseerd. Het succes van Teamleader illustreert het enorme potentieel dat Belgische technologie scale-ups hebben door een frisse business-strategie te combineren met talentontwikkeling en ondernemend leiderschap.”

“De kers op de taart smaakt, maar onze blik is op de toekomst gericht”
Jeroen De Wit, oprichter en CEO van Teamleader, is een trots man: “De Fast 50 winnen is de kers op de taart. De afgelopen jaren zijn een ongelofelijke ‘journey’ geweest. Naast onze omzet is ook ons klantenbestand gegroeid van iets meer dan 200 klanten begin 2014 tot meer dan 7,000 klanten vandaag. Deze award is een erkenning van de inspanningen die ons team geleverd heeft: we zouden hier niet staan zonder onze collega’s, partners en klanten.”
Teamleader blijft gefocust op de toekomst. De Wit: “Deze award is een grote eer, maar tegelijkertijd beseffen we dat we zo in een achteruitkijkspiegel kijken. Als we waarde willen blijven toevoegen voor nog meer kmo’s dan moeten we nieuwe landen veroveren, ons product innoveren en ons internationaal team versterken.”

Er is geen draaiboek voor het groeiplan van Teamleader
Het Gentse bedrijf heeft zich vanaf het prille begin onderscheiden door een unieke groeistrategie. Teamleader focust namelijk radicaal op het Europese kmosegment.

Jeroen De Wit: “Er is geen draaiboek voor wat wij doen – we schrijven het onze terwijl we groeien. Onze topprioriteit is nu om marktleider te worden in Europa, land per land en op een duurzame manier. Europa heeft 23 miljoen kmo’s en we zijn ervan overtuigd dat we met ons platform en onze expertise waarde kunnen toevoegen aan hun business.”

Een belangrijke uitdaging voor Teamleader blijft om vers talent aan te trekken terwijl het bedrijf groeit. De Wit: “We hebben al meer dan 170 jobs gecreëerd in een domein waar Europa de nodige kennis en ervaring miste. Nu we steeds meer een internationaal bedrijf worden, is het essentieel om doorgewinterde leiders aan ons jong team toe te voegen en de Teamleadercultuur te verspreiden. De Fast 50 award zal ons team een boost geven om deze volgende stap te nemen.”

Van tool naar platform
2018 wordt een spannend jaar waarin Teamleader zijn platform blijft innoveren.

Jeroen De Wit: “We zullen ons kernproduct upgraden, bestaande features zoals onze calendar updaten en de mobiele ervaring verbeteren. Daarnaast blijven we evolueren naar een volwaardig open platform. Onze API (Application Programming Interface) en Marketplace zorgen ervoor dat onze gebruikers hun favoriete tools in Teamleader kunnen integreren; bijvoorbeeld Yuki, Exact, Google of Mailchimp, maar ook verschillende lokale programma’s. Zoals steeds werken we heel nauw samen met onze klanten om ervoor te zorgen dat alles wat we doen waarde toevoegt en hun dagelijkse activiteiten vergemakkelijkt.”