TVH leidt schoolverlaters op voor technische functies

In september startte TVH met een uniek traineeship voor technisch aankopers: het Traineeship Technical Buyer. Door mensen met een sterke technische interesse op te leiden, kan TVH de ‘moeilijke’ technische vacatures invullen. Op 14 november ontvingen de 6 deelnemers hun behaalde certificaat.

Voor de functie van technisch aankoper gaat TVH normaal op zoek naar technische profielen die tegelijk ook de nodige commerciële flair bezitten. Door de groei van TVH en de schaarste op de arbeidsmarkt – zeker in de regio Zuid-West-Vlaanderen – is het niet evident meer om deze vacatures in te vullen. Daarom besliste TVH het over een andere boeg te gooien: ze zochten jonge en gemotiveerde profielen met communicatieve en commerciële skills. Technische kennis was niet nodig, enkel een grote interesse in techniek.

Focus op de wil om bij te leren
“Zowel interne als externe kandidaten werden via verschillende testen gescreend. Uiteindelijk mochten 6 trainees aan de opleiding beginnen: allemaal hadden ze weinig tot geen werkervaring, maar wel veel zin en enthousiasme om bij te leren”, aldus Nele Vandevyvere, HR Business Partner bij TVH.

Gedurende 2 maanden werden deze 6 trainees ondergedompeld in de wereld van heftrucks en hoogwerkers. De ervaren trainers van TVH brachten hen de technische kennis bij die nodig is voor de job van technisch aankoper. “De mix tussen theorie en praktijkstages was zeer waardevol. Je leert zowel de job als je toekomstige collega’s kennen”, vertelt Bieke Dewaele, de enige vrouwelijke trainee. “Na mijn masteropleiding in HR wilde ik een nieuwe richting uit en heb ik specifiek gezocht naar een aankoopfunctie. De interesse in techniek heb ik van thuis uit meegekregen.”

6 trainees startten op 15 november in hun nieuwe job
Op 14 november vierden de trainers, trainees en stagebegeleiders de succesvolle afronding van het opleidingstraject. Bieke: “Het was een intensieve periode, maar ik heb enorm veel bijgeleerd en sta te popelen om erin te vliegen!” Vanaf woensdag 15 november startten de trainees effectief in hun nieuwe job van technisch aankoper bij TVH.