Van der Valk en Jansen ‘preus’ op nieuw hotel in Gent

Goed nieuws in coronatijd: investering zorgt voor ruim 150 nieuwe jobs

Veel bedrijvigheid rondom de Ghelamco Arena in Gent: de vakmannen van Jansen the Building Company werken er sinds kort aan de inrichting van een nieuw hotel. Hun opdrachtgever? De bekende hotelketen Van der Valk, die investeert in een vestiging met ruim 250 hotelkamers, 14 congres- en vergaderzalen en een Van der Valk Business Center. Met dit zakelijk aanbod vult de hotelketen een blinde vlek in de regio in. Beide familiebedrijven laten zich niet afschrikken door COVID-19: Van der Valk investeert en creëert zo ruim 150 nieuwe jobs, Jansen zorgt ervoor dat de planning – ondanks de onvoorziene lockdown – zo goed mogelijk op schema blijft.

In het voorjaar van 2021 is Gent dus een hotel rijker. De bekende hotelketen Van der Valk opent namelijk een nieuwe vestiging in de Arteveldestad. “Het gebouw komt aan de Ghelamco Arena te liggen. In totaal telt het 10 verdiepingen, ruim 250 hotelkamers en een parkeerkelder. Op de bovenste verdieping bevindt zich een skybar met panoramisch uitzicht op de ‘torens van Gent’. Het wordt een gebouw om ‘preus’ (nvdr. trots) op te zijn, zoals ze in deze regio zeggen”, vertelt Max Van der Valk (directielid Van der Valk Hotel Gent) enthousiast.

“Zakelijk aanbod vult blinde vlek in de regio in”

Het familiebedrijf met de bekende toekan in het logo heeft intussen al 115 hotels, in meerdere landen. ‘Hotel Gent’ wordt het 16de hotel van Van der Valk in België: “Gent is ons niet onbekend. Onze familie heeft namelijk ook hotels in Nazareth en Drongen. Ze hebben elk hun eigen charme en zijn dus complementair. Met ‘Hotel Gent’ focussen we ons op zakelijke gasten. Een congreslocatie met 14 zalen, ruim 250 hotelkamers, verschillende restaurants, een skybar, een fitness en wellness faciliteiten: hierover beschikt deze regio nog niet. Het zakelijke cliënteel passeert uiteraard vooral tijdens de werkweek. In het weekend ligt de nadruk op recreatieve gasten, want de regio Gent heeft toeristisch veel moois te bieden”, vertelt Dominique van Deth (directielid Van der Valk Hotel Gent).

Covid-19 het hoofd bieden

Het project is opvallend, in een periode waarin het coronavirus de hotelsector zwaar treft en ondernemers hun investeringen massaal pauzeren. “Na diepe dalen komen er altijd weer hoge pieken. Als familiebedrijf denken we vooruit en altijd positief. Daarom investeren wij in het nieuwe project”, aldus Max van der Valk.

Ook het tweede betrokken familiebedrijf – Jansen the Building Company – is vastbesloten de coronacrisis het hoofd te bieden in dit project, vertelt Sarai Bervoets (Director Sales & Engineering bij Jansen The Building Company): “Jansen the Building Company staat in voor de totale inrichting van het gebouw en de onmiddellijke omgeving, inclusief alle technieken. Tijdens de lockdown diepten we de voorbereidende verder studie uit. Daarin dokterden we oplossingen uit om de impact van de lockdown en de social distancing-maatregelen op de planning zoveel mogelijk  te beperken. Met resultaat. Ondanks corona zitten we nog op schema.”

Nieuwe stap in ‘de Vlaanders’

Voor Jansen the Building Company is het Van der Valk-hotel een volgende stap in haar expansie in de regio. “Recent hadden we de eer om mee te bouwen aan het nieuwe politiekantoor in Kortrijk en het ziekenhuis AZ Delta in Roeselare. Daarnaast brachten we in Oost- en West-Vlaanderen verschillende retailprojecten tot een goed eind, voor klanten als H&M, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Superdry en Mayerline. Bovendien zijn we momenteel volop aan de gang op enkele bedrijfssites. O-forty in Oostkamp en R-plaza in Roeselare bijvoorbeeld”, weet Nadia Jansen (CEO Jansen the Building Company).

Jansen krijgt dus duidelijk voet aan wal in deze regio: “Momenteel werken we zelfs plannen uit om ons nieuw kantoor op de negende verdieping van ‘Hotel Gent’ te vestigen. Waarom het zo goed klikt tussen Limburgers en Oost- en West-Vlamingen? Je voelt dadelijk dat we een ondernemersmentaliteit delen”, besluit Nadia.