Veilig inpakken

We pakken meer in dan je denkt! De reden kan divers zijn, maar de koffer inpakken scoort hoog op de inpakscore. Verhuizen doen we niet elk jaar en pakjes verzenden die je op eBay of Marktplaats hebt verkocht, komt ook niet veel voor. Tenzij je er een handeltje van maakt natuurlijk. 

Inpakken

Veilig inpakken om breuk te voorkomen tijdens de verzending of transport doe je met bubbeltjesplastic. Noppenfolie is een verpakkingsmateriaal van kunststof. Kinderen vinden het leuk om die kussentjes door te prikken zodat de lucht vrij komt. Het zijn die met lucht gevulde nopjes die de bescherming bieden. Plastic is natuurlijk niet echt goed voor het milieu. Een alternatief voor noppenfolie is GreenWrap gemaakt op basis van gerecycled papier dat op zichzelf ook weer te recyclen is. Het biedt dezelfde bescherming als bubbeltjesplastic.

EPS

Piepschuim wordt ook gebruikt als beschermingsmateriaal bij het inpakken. Piepschuim heet Geëxpandeerd polystyreen, afgekort EPS. Het is verkrijgbaar in platen, maar ook als vlokken om dozen te vullen. Het materiaal wordt na inlevering bij een Milieustraat gerecycled.

Folie

Wikkelfolie is een speciaal soort plastic wat je overal tegenkomt als verpakkingsmateriaal. Wikkelfolie is effectief materiaal om palletladingen te stabiliseren en goederen te beschermen tegen vocht stof en vuil. Omdat wikkelfolie rekbaar is, wordt het ook wel rekfolie, rekwikkelfolie en stretchfolie genoemd. Naast wikkelfolie is er Nanofolie. Dat is een dunnere wikkelfolie met dezelfde en vaak zelfs betere eigenschappen dan traditionele folies. Gebruik je regelmatig wikkelfolie schaf dan een wikkelfolie houder aan. Wikkel je veel pallets dan is een palletwikkelaar een goede aanschaf.

Karton

Karton blijft dé milieuvriendelijkste manier om te verpakken. Vormkarton is een verpakkingsmateriaal dat uitstekende eigenschappen bezit. Het heeft slechts een kleine impact op het milieu, bezit uitmuntende dempingseigenschappen en kan volledig worden gerecycled. Producten van vormkarton zijn daardoor een ideale verpakking met nagenoeg ongekende toepassingen.

Verpakkingen van vormkarton worden al meer dan 100 jaar geproduceerd. Dat het nagenoeg elk breekbaar artikel beschermd, bewijst de speciale verpakking van vormkarton voor eieren. Sinds 1931 wordt deze methode nu nog steeds toegepast.